Bericht van dokter Mikulski bij zijn afscheid

Bericht van dokter Mikulski bij zijn afscheid

Eind van het jaar 2021 gaan mijn vrouw Marlies en ik met pensioen. Oudejaarsdag wordt onze laatste werkdag. Bij de start van het nieuwe jaar neemt mijn opvolger, Floris van Raalten, de praktijk over.

Vijfendertig jaar geleden ben ik begonnen in Zoeterwoude als huisarts in de praktijk van dokter Wybo Kortmann. De laatste jaren was onze praktijk gevestigd aan de Fuut 1.

In de loop van de jaren heb ik velen van u persoonlijk leren kennen, kreeg ik een inkijkje in levens, ben ik getuige geweest van lief maar ook van leed. Als huisarts had ik oog voor gezondheid, begeleiding bij ziekte en ook ondersteuning bij afscheid. Ik ben bijzonder dankbaar dat ik dit heb kunnen doen. Ik kan niet zeggen dat het altijd gemakkelijk was maar het was beslist mijn passie en ik kijk terug met tevredenheid en dankbaarheid. Dankbaar naar mijn patiënten dat zij mij hun vertrouwen gaven.

Juist door de bijzondere relaties is het niet makkelijk mijn patiënten los te laten. Gelukkig heb ik een opvolger, Floris van Raalten. Hij is al enkele dagen per week in de praktijk werkzaam. Hij werkt samen met een physician assistant (PA), mevrouw Justyna Stoker, die ook Pools spreekt. Ik heb het volste vertrouwen in hen en hoop dat u hen uw vertrouwen wilt geven. De praktijk blijft vooralsnog aan de Fuut 1a gevestigd.

De laatste twee jaar van mijn praktijk hadden we te maken met het Coronavirus. Dat heeft de omgang sterk veranderd. Mondkapjes, online contact, buiten wachten, dat was helemaal niet de manier waarop ik wilde werken. Corona betekent ook dat ik niet persoonlijk van u afscheid kan nemen, een afscheidsbijeenkomst zit er niet in. Helaas is het niet anders.

Mocht u toch ten afscheid iets willen doen, stuur ons dan een kaart. Dan gaan Marlies en ik in het nieuwe jaar daarmee herinneringen ophalen. Tenslotte hebben we dan de tijd aan onszelf.

Heel veel dank nogmaals voor uw vertrouwen. Let op uzelf én anderen in Coronatijden. Heb een gezond en gelukkig 2022. Het ga u goed.

Krzysztof Mikulsk
Marlies MikulskiTranslate »
Call Now Button